ua en ru

Київрада займеться рекультивацією території Жукова острова

Київрада займеться рекультивацією території Жукова острова Фото: прес-служба Київради

Намитий незаконно пісок можна використати з користю для киян

Київська міська рада займеться рекультивацією території Жукова острова. Про це повідомили у прес-службі Київради.

Минулого тижня відбулося виїзне засідання постійної комісії Київради з питань екологічної політики разом із профільними службами виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації), в ході якого депутати перевірили стан території Жукова острова, а саме його південного краю, де ще з радянських часів у промислових масштабах з варварськими для природи наслідками здійснювався видобуток піску з дна річки Дніпро.

Екологічна комісія Київради на місці вивчила проблеми, які призвели до погіршення екологічного стану території острова.

Як повідомив перший заступник екологічної комісії, депутат від фракції "УДАР-Солідарність" Костянтин Бричук, завдяки активним діям департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища безлад на Жуковому острові було зупинено.

Київрада займеться рекультивацією території Жукова острова

(Фото: Жуків острів у Києві)

"Зараз територія де-юре повернута до земель міської комунальної власності. Наступними кроками Київради мають стати рішення про її рекультивацію та повернення до природного стану - із заповідним або рекреаційним статусом - такі шляхи подальших дій обговорювалися на комісії", - зазначив депутат.

При цьому намитий незаконно пісок, за словами Бричука, можна використовувати з користю для киян: наприклад, наповнити дитячі пісочниці у дворах, оновити піщані смуги 11 міських громадських пляжів, тощо.

Нагадаємо, на початку квітня з ініціативи Генеральної прокуратури України Вищий господарський суд повернув територіальній громаді Києва землі заказника "Острів Жуків", зайняті під будівництво маєтку, прозваного "Межигір'я 2", екс-регіонала Юрія Іванющенка.

Як повідомлялося, в серпні 2013 р. прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного використання землі на Жуковому острові в Києві.