ua en ru

Програма будівництва доступного житла допоможе стабілізувати будівельну галузь, - В.Яцуба

Подальше розгортання програми будівництва доступного житла в Україні дозволить у 2011 р. надати державну підтримку тисячам громадян, увівши в експлуатацію житлові об'єкти, будівництво яких на сьогодні припинено. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба під час чергового виїзного засідання Ради регіонів України у м. Бучі Київської обл.

Міністр зазначив, що його міністерство опрацювало питання щодо соціально-економічного розвитку регіонів на наступний рік та сформувало перелік з пріоритетних для регіонів об'єктів - це об'єкти охорони здоров'я, освіти, культури, інфраструктури тощо. «Реальні потреби регіонів дуже великі. Виходячи з цього, ми наполягаємо на раніше запропонованій пропозиції щодо розподілу коштів на соціально-економічний розвиток пропорційно чисельності населення у тому чи іншому регіоні», - зауважив В.Яцуба.

За його словами, Мінрегіонбуд разом з місцевими органами влади у кожній області вже зарезервував по кілька земельних ділянок для будівництва доступного житла. Крім того, міністерство виступило з ініціативами щодо фінансування програми молодіжного житлового будівництва, що дозволить надати пільгові довгострокові державні кредити молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам.