ua en ru

Якщо б проголосували про проведення виборів у Донецькій області - було б легше сперечатися з Росією, - Фокін

Якщо б проголосували про проведення виборів у Донецькій області - було б легше сперечатися з Росією, - Фокін Фото: Вітольд Фокін (скрін ютуб "В гостях у Гордона")
Автор: РБК-Украина

Член української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін вважає за необхідне затвердження проведення виборів в окремих районах Донецької області.

Про це він заявив на засіданні комітету на засіданні комітету Верховної ради з питань державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Він зазначив, що рішення про непроведення виборів там блокує подальший переговорний процес з Росією.

"Після того, як було прийнято рішення щодо районів донецької області (про скасування місцевих виборів у 18 ОТГ Донецької області - ред.) - їх позбавили конституційних прав. Що заважає зараз винести проект і проголосувати про призначення виборів у цих районах? Якщо б це було зроблено - контактній групі було б легше сперечатися з Росією", - сказав Фокін.

Також на засіданні він підкреслив, що Росія наполягає на виконання пункту про проведення виборів на окупованих територіях Донбасу.

Раніше Фокін заявляв, що на Донбасі неможливо буде провести вибіркову амністію. На його думку, вона повинна бути загальною, що не означає можливість уникнути покарання для злочинців, ґвалтівників і вбивць.

Пізніше віце-прем'єр з питань реінтеграції Олексій Рєзніков заявив, що Кабінет міністрів готує законопроектів про правосуддя перехідного періоду, але амністія не буде загальної.