ua en ru

Прогноз розвитку японської економіки песимістичний, - глава банку Японії

Глава банку Японії Масаакі Сіракава в середу зробив песимістичний економічний прогноз для країни, але сказав, що Центробанк уже вживає рішучих заходів для підтримки зростання, повідомляє Reuters.

Центробанк, ймовірно, збереже грошово-кредитну політику незмінною за результатами дводенного засідання, яке завершиться в п'ятницю. Але регулятори висловили готовність діяти, якщо страхи щодо глобальної рецесії і боргова криза в Європі будуть загрожувати крихкому відновленню японської економіки.

"Я дотримуюся несприятливої думки про японську економіку та її прогноз, - сказав Сіракава парламенту, відповідаючи на питання, чи згоден він з точкою зору, що країні загрожують різні ризики, і один з них - сильна ієна.

"Беручи до уваги цю думку, Банк Японії провів потужне монетарне пом'якшення", - сказав він, парируючи твердження, що банк недостатньо активно підтримує економіку і бореться зі зростанням ієни.

Банк Японії очікує, що помірне поліпшення в економіці країни відновиться до кінця цього року, але до цьому прогнозу загрожують різні ризики, у тому числі наслідки світової економічної кризи та боргові проблеми Європи.

Банк Японії не змінює політику з тих пір, як у серпні розширив програму викупу активів, згідно з якою він купує державні і приватні облігації.