ua en ru

Профільний комітет ВР рекомендував збільшити фінансування проекту "Циклон-4"

Комітет з Верховної Ради України питань інформатизації та інформаційних технологій рекомендував парламенту підтримати проект закону 3175 "Про внесення змін до статті 6 закону Про державний бюджет України на 2013 р. щодо фінансового забезпечення реалізації міжнародних проектів "Циклон-4" та створення Національної системи супутникового зв'язку", що збільшує фінансування цих проектів на 15 млн дол. Про це повідомила прес-служба ВР.

Голова парламентського комітету Валерій Омельченко зазначив, що прийняття законопроекту і впровадження його положень дозволить посилити позиції України як космічної держави, та сприятиме розвитку космічної галузі в цілому.

"Цей законопроект дійсно дуже актуальний та важливий. Він несе соціальні та політичні переваги для нашої країни. Це дозволить створити і зберегти близько 10 тис. робочих місць, призведе до розвитку виробничої та науково-технічної бази космічної галузі, надасть можливість здійснення запуску українських супутників у космос на пільгових умовах, а також підвищить міжнародний імідж України" - пояснив Омельченко

Нагадаємо, метою зазначеного законопроекту є фінансове забезпечення виконання міжнародних зобов'язань України за договором між Україною та Федеративною Республікою Бразилія про довгострокове співробітництво щодо використання ракети-носія "Циклон-4" на пусковому центрі Алкантара та за Кредитним договором від 15 грудня 2009 р. між Державним підприємством "Укркосмос" та Канадською експортною агенцією.