ua en ru

Профільний комітет ВР пропонує оголосити Маріуполь зоною надзвичайної екологічної ситуації через виробничу діяльність"ММК ім. Ілліча" і "Азовсталь"

Комітет Верховної Ради України (ВР) з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи пропонує оголосити місто Маріуполь зоною надзвичайної екологічної ситуації через виробничої діяльності "ММК ім. Ілліча" та "Азовсталь". Про це повідомляє прес-служба ВР.

"Враховуючи підвищену соціальну напруженість у зв'язку з екологічної ситуації, що склалася на території м. Маріуполь, комітет за підсумками обговорення прийняла рішення рекомендувати Кабінету міністрів розглянути питання про можливість оголошення м. Маріуполь та інших міст України з аналогічною екологічної ситуації щодо перевищення викидів в атмосферне повітря, зоною надзвичайної екологічної ситуації. Члени Комітету вважають також, що Донецька обласна державна адміністрація та Маріупольська міська рада повинні вжити заходів щодо поліпшення екологічної ситуації в Маріуполі і розглянути питання про можливість надання пропозицій про оголошення Маріуполь зоною надзвичайної екологічної ситуації ", - говоритися в повідомленні.

Відзначимо, згідно з пунктом 5-1 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України передбачено, що починаючи з 2013 року, повернення частини екологічного податку, який надходитиме до Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, на підприємства-забруднювачі для фінансування цільових проектів екологічної модернізації виробництва.