ua en ru

Профільний комітет рекомендує Раді прийняти закон про особливий статус Донбасу

Комітет з питань державного будівництва, регіонального розвитку та місцевого самоврядування рекомендує Верховній Раді України прийняти закон про особливий порядок місцевого самоврядування деяких територій Донбасу. Про це в кулуарах Ради заявив голова підкомітету профільного комітету з питань державного будівництва, регіонального розвитку та місцевого самоврядування Микола Федорук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наш комітет розглянув на засіданні законодавчу ініціативу щодо проведення місцевих виборів у Донецькій та Луганській областях, запланованих на 7 грудня 2015 р. А також про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування. Комітет прийняв рішення, що буде рекомендувати парламенту проголосувати за прийняття цієї законодавчої ініціативи", - заявив він.

У свою чергу, депутат фракції "Радикальна партія Олега Ляшка" Ігор Мосійчук додав, що на Банковій тривають обговорення Президента України Петра Порошенка та коаліції щодо закону про особливий статус Донбасу.

"Переговори на Банковій тривають. Але позиція нашої фракції не змінювалася", - зазначив він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду законопроект, яким надавати спеціальний статус контролюються бойовиками районів Донбасу пропонується тільки після проведення місцевих виборів за українським законодавством.