ua en ru

Професійну переатестацію в Україні не змогли пройти 10% суддів, - ВККС

Професійну переатестацію в Україні не змогли пройти 10% суддів, - ВККС Ілюстративне фото (facebook.com-vkksu)

За 573 суддям була завершена процедура кваліфікаційного оцінювання

За станом на 14 травня 2018 року 10% суддів, які пройшли кваліфікаційне оцінювання, не підтвердили відповідність займаній посаді. Про це повідомила пресс-служба Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Зокрема, повідомляється, що кваліфікаційне оцінювання вже пройшли 573 судді.

"Таким чином, на 14 травня 2018 року по 573 суддям була завершена процедура кваліфікаційного оцінювання, а саме: 518 суддів (90%) будуть рекомендовані Вищої ради правосуддя для призначення на відповідні посади; 55 суддів (10%) з тих, хто не здав іспит або не пройшов співбесіду, будуть рекомендовані до звільнення", - йдеться в повідомленні.

Всього з 23 березня по 14 травня 2018 року Комісія у складі чотирьох окремих колегій провела співбесіди з суддями 694. За результатами прийняті наступні рішення:

• 518 суддів підтвердили відповідність займаній посаді;

• 18 суддів підтвердили відповідність займаній посаді (16 з них без висновків Громадської ради благочестя)

• відносно 2 суддів припинено оцінювання (у зв'язку зі звільненням)

• відносно 29 суддів зупинено оцінювання (за допомогою відкритих дисциплінарних справ у ВСП, а також наявності ознак дисциплінарного проступку у діях судді)

• щодо 122 суддів оголошено перерву;

• щодо 5 суддів відкладено розгляд питання

Не здали іспит 37 суддів за результатами перевірки тестових і практичних завдань, по них приймаються рішення про невідповідність займаній посаді.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККС) продовжить проводити переатестацію суддів і закликає Громадська рада доброчесності виконувати свої обов'язки.