ua en ru

Проїзд у комунальному транспорті Києва подорожчає не раніше ніж через 2 місяці, - КМДА

Проїзд в комунальному транспорті Києва подорожчає до 3 грн. Про це сьогодні журналістам повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури Євген Водовозов, передає кореспондент РБК-Україна.

Проїзд в комунальному транспорті Києва подорожчає до 3 грн. Про це сьогодні журналістам повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури Євген Водовозов, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами вже є відповідний проект розпорядження , а реальне подорожчання відбудеться не раніше ніж через 2 місяці. Він наголосив на тому, що відбудеться лише підвищення ціни на разовий проїзд, в той час як проїзні дорожчати не будуть. Крім того, за старими правилами будуть їздити і пільгові категорії громадян. Водовозов також повідомив, що введення єдиного електронного квитка переноситься на 1 липня замість 21 січня.

"Система електоронного квитка не буде введена, на жаль, через не конструктивну позицію директора Київського метрополітену, який можна було б ввести вже 2 січня, буде перенесено на 1 липня. Це чисто технічно вже не можна буде зробити", зазначив Водовозов.

Також зауважимо, що згідно з прийнятим сьогодні рішенням Київради, сімейні лікарі, працівники міліції та СБУ будуть їздити в міському комунальному транспорті безкоштовно. За словами директора департаменту охорони здоров'я Віталія Мохарева, до міської цільової програми місцевих стимулів для медичних працівників р. Києва на 2013-2016 рр. передбачено ряд нововведень. Програма передбачає обов'язкове надання житла за програмою "Доступне житло" в першу чергу для працівників первинної ланки медицини і взагалі всіх медичних працівників, для яких буде надана певна квота. Крім того, буде продовжено фінансування 20% надбавки для всіх медпрацівників, а також прийнято нововведення щодо 50% надбавки до зарплати медпрацівників швидкої допомоги та лікарів і працівників хоспісів.

Нагадаємо, що сьогодні Київрада вже проголосувала за внесення змін до програми соціально-економічного розвитку столиці. Також Київрада проголосувала за внесення змін до бюджету Києва (83 голоси). Мова йде про додаткові дотації від Кабміну, 104 млн грн буде спрямовано на зарплату бюджетників і 50 млн грн на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Зазначимо, що сьогодні засідання Київради розпочалося о 9:00, а не о 10:00, як раніше. Варто зауважити, що ще вчора повідомлялося про те, що порядок біля Київради будуть забезпечувати 800 працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України. Будівля Київради з вечора 12 листопада обнесено сірим металевим парканом, який зазвичай з'являється перед засіданням Київради. З боків будівлі стоять автобуси з міліцією. Міліцейські патрулі і легкові машини розташувалися на тротуарі біля будівлі Київради.