ua en ru

Проїзд на приміських маршрутах Київщини подорожчав на 40%

Проїзд на приміських маршрутах Київщини подорожчав на 40% Фото: в Київській області зросли ціни на проїзд

В обладміністрації пообіцяли змусити перевізників обгрунтувати підняття цін

Ціна проїзду на приміських маршрутах Київщини з 21 січня зросла в середньому на 40%. Про це повідомляє "Громада Приірпіння".

Повідомляють, що проїзд з Бучі до Києва подорожчав з 11 гривень до 15 гривень (більше, ніж 36%). В Бучі ціна проїзду була 4 гривні, зараз - 6.

В Ірпені 420 маршрут подорожчав на 50% з 8 гривень до 12. У Коцюбинському ціна зросла з 4 до 5 гривень.

Селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина наголошує: "Мешканці селища працюють переважно в столиці. Податки йдуть в бюджет Києва. Відповідно коцюбинці мають право розраховувати на те, що їм перевізник дасть комфортні умови й ціна за цей сервіс буде виправданою".

У прес-службі Київської облдержадміністрації наголосили, що перевізників Київщини змусять обґрунтувати суттєве подорожчання проїзду.

За словами голови КОДА Олександра Горгана, за законом органи державної влади позбавлені повноважень впливати на ціноутворення тарифів на перевезення пасажирів.

"Необхідно шукати збалансоване рішення, яке врахує потреби, як мешканців Київської області, так і перевізників. Державна влада області допоможе знайти компромісне рішення, прийнятне і для перевізників, і для громади", - запевнив Горган.

Нагадаємо, В КМДА заявили, що тарифи на проїзд в комунальному транспорті Києва не зміняться.

Тарифи на проїзд у комунальному транспорті Києва не зміняться, - КМДА
Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/ukr/news/tarify-proezd-kommunalnom-transporte-kieva-1485003326.htm