ua en ru

Тарифи на проїзд у комунальному транспорті Києва не зміняться, - КМДА

Тарифи на проїзд у комунальному транспорті Києва не зміняться, - КМДА Фото: комунальний транспорт столиці

Проїзд у приватних маршрутках столиці подорожчає на гривню

Вартість проїзду у приватних маршрутках столиці коштуватиме на гривню більше, однак тарифи на проїзд у комунальних тролейбусах, трамваях та автобусах залишається незмінною. Про це повідомили у Департаменті транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації, йдеться на сайті відомства.

Зокрема в департаменті пояснили - приватні перевізники Києва ініціюють збільшення вартості своїх послуг на одну гривню через підвищення заробітної плати водіям та іншим робітникам транспортних підприємств, що має відбутися у результаті зростання мінімальної зарплати в Україні.

"Нині міська влада спільно зі Світовим банком і ЄБРР завершує розробку нової транспортної схеми столиці, що дозволить зробити маршрути громадського транспорту більш оптимальними і зручними для жителів. Окрім того, оновлюється парк автобусів, тролейбусів і трамваїв - у 2016 році було придбано більше сотні нових одиниць рухомого складу комунального громадського транспорту", - йдеться в повідомленні КМДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві з 21 січня подорожчає проїзд у деяких маршрутках, зокрема він підвищиться з п'яти гривень до шести.