ua en ru

Проїзд у маршрутках Києва дорожчає

Проїзд у маршрутках Києва дорожчає Фото: маршрутки Києва (РБК-Україна)

Частина перевізників уже підняли ціну на 1-2 гривні

У Києві дорожчає проїзд у приватних маршрутних мікроавтобусах. Частина перевізників уже підняли ціну на 1-2 гривні, ще частина обіцяють зробити це з 15 січня 2018 року, передає "Слово і Діло".

"Подорожчало пальне і нам довелося підняти вартість проїзду", - пояснюють водії маршрутних таксі.

Станом на сьогодні вже подорожчав проїзд у приватних маршрутних мікроавтобусах №201, що з'єднує станцію метро "Шулявська" - Південну і Микільську Борщагівки і №249, який курсує від станції метро "Лівобережна" через Русанівка і Березняки до залізничної станції "Лівий берег". Проїзд подорожчав на 1 гривню, з 5 до 6 гривень.

Також, як повідомляється, до 7-ми гривень подорожчала 455-а маршрутка сполученням житловий масив Виноградар - Севастопольська площа. А в 569-й маршрутці, що з'єднує станцію метро "Лук'янівська" - ДСК-3 у Відрадний, 6 гривень за проїзд будуть просити тільки з 15 січня. Так вирішив перевізник.

Як зазначено в пояснювальних записках у салонах маршруток, подорожчання було вимушеним і пояснюється зростанням цін на паливо і запчастини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в бразильському місті Сан-Паулу пройшли акції протесту через підвищення плати за проїзд у громадському транспорті.