ua en ru

Проектом держбюджету на 2012 р. передбачено зростання пенсій в середньому на 11%, - Азаров

Проектом держбюджету на 2012 р. передбачено зростання пенсій в середньому на 11%. Про це в ході засідання кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Проектом бюджету 2012 р. в середньому пенсії будуть збільшені на 11%... На 20% збільшаться розміри пенсії інвалідам війни і дітям війни. Ми продовжимо практику забезпечення житлом воїнів інтернаціоналістів і громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. На це в бюджеті 2012 році передбачено в 1,6 рази більше коштів, ніж в поточному році", - сказав Азаров.
Також він додав, що загальний обсяг видатків державного бюджету 2012 р. на виплату допомоги малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і тимчасової допомоги дітям складе 30,2 млрд грн, що на 3 млрд грн більше, ніж в 2011 році.
Крім того, він нагадав, що буде збільшена допомога при народженні дитини в порівнянні з 2010 р. в 2,2 рази.
"На 21,5% більше, ніж в поточному році буде виділено на реалізацію державних цільових програм і заходів програмного характеру з охорони здоров'я. Зокрема, програма імунопрофілактики населення, медикаментозного лікування хворих на гемофілію, онкохворих дітей, лікування та підтримки віл-інфікованих і хворих на Снід. Додатково більше 1 млрд грн у бюджеті 2012 року передбачено для поліпшення матеріально технічного забезпечення комунальних закладів охорони здоров'я. Ці кошти будуть спрямовані на придбання медичного транспорту та обладнання", - відзначив прем'єр.
Він додав, що витрати на одного хворого в 2012 р. збільшать майже на чверть.