ua en ru

Проект "Стіна" - це популізм і відмивання грошей, - Ляшко

Будівництво захисної споруди "Стіна" на кордоні України з Росією є черговим урядовим популізмом, яким хочуть прикрити розпил залишків бюджету. Таку думку висловив в ефірі передачі "Чорне дзеркало" на телеканалі "Інтер" лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

"Ця стіна не має ніякого сенсу. Підійшли, долбанули з "Градів" з відстані 30-45 км зі своєї території, як росіяни зараз і роблять - ні стіни.

Згадайте "Лінію Мажино" у Франції. На неї було витрачено мільярди, а Гітлер просто зніс ці доти і зміцнення авиабомбами і важкою артилерією. І німці пройшли цю стіну навіть без танків, тільки піхотою. Так само і в нас - навіщо потрібна ця стіна, наприклад, у Чернігівській області, якщо через кордон Донбасу вільно їздять російські війська і бронетехніка. А російський десант може за півгодини висадитися в Києві. Гроші із залишків бюджету, які просто знову хочуть вкрасти на будівництві, потрібні для зміцнення української армії, для систем ППО, для новітнього озброєння", - зазначив Ляшко.

"Адже саме армії доведеться вибивати окупантів з України. І для цього потрібно мати відповідне забезпечення. Однак зараз вони мерзнуть у окопах, а зверху їх обстрілюють "Гради". І все, що ми ставимо проти цього, - так зване " перемир'я", - сказав політик.

На зауваження ведучого про те, що в Ізраїлі подібний проект стіни є дуже успішним, Ляшко зазначив, що у ізраїльської стіни було інше призначення.

"Ця стіна дійсно успішно захищає Ізраїль - від терористів і контрабандистів, а не від армії з важкою артилерією. А нам потрібно думати про те, як вибити регулярну армію Росії, яка вже окупувала нашу територію. А це знову буде дерибан. Спочатку говорили, що у цього проекту буде приватний спонсор, а зараз знову збираються красти у держави. Це - ганьба", - підкреслив Ляшко.