ua en ru

Проект розвитку Черкас передбачає інтеграцію берегової лінії у міську територію, та загальні інвестиції в 1 млрд дол

Агентство розвитку міста Черкаси представило довгостроковий проект перебудови міста, який пропонує шляхи розвитку Черкас протягом наступних двадцяти років. Загальна вартість інвестицій становитиме 1 млрд дол., кошти залучатимуться із різних джерел, серед яких приватне та позикове фінансування, повідомляє прес-служба Агенства розвитку міста.
За словами генерального директора Агентства розвитку міста Черкаси Стівена Кларка, концепція розвитку міста Черкаси з елементами інтеграції берегової лінії у міську територію - це "єдина у своєму роді ініціатива, яка, ми сподіваємось, стане моделлю перебудови для інших українських міст".
"Створення нових широких територій суходолу, утворених шляхом намиву в Кременчуцькому водосховищі, забезпечить можливості розміщення на них нових бізнес-структур, центрів дозвілля і житлових комплексів як для мешканців міста, так і для тих, хто приїжджатиме до Черкас на відпочинок. Серед об'єктів, запропонованих для розміщення на нових островах: першокласне поле для гольфу, пасажирський річковий вокзал, конференц-центр, готелі та торгівельно-розважальні центри, розташовані під захисним геодезичним куполом, де буде створено комфортні умови для походів по магазинах та відпочинку впродовж усього року. Створення нових унікальних територій під забудову надасть новим мешканцям можливість побудувати на березі, де можна пришвартувати приватну яхту", - йдеться у повідомленні.