ua en ru

Проект генплану міста відповідатиме ключовим вимогам стратегії розвитку Києва до 2025 р., - Попов

Проект генерального плану міста відповідатиме ключовим вимогам стратегії розвитку Києва до 2025 року, а також баченню майбутнього міста киянами. Про це Олександр Попов заявив під час розширеного засідання колегії Київської міської державної адміністрації, повідомляє прес-служба КМДА.

"Генеральний план є основним, ключовим інструментом реалізації стратегії розвитку Києва до 2025 року. Це - головна теза, правило, закон, який ми повинні чітко усвідомлювати, працюючи над проектом", - сказав Олександр Попов.
Він наголосив, що головним завданням влади є створення міста, комфортного для мешканців, міста з потужним потенціалом економічного розвитку. "Наше завдання - зберігаючи історичну унікальність Києва, зробити місто сучасним", - підкреслив голова КМДА.
При цьому Олександр Попов зазначив, що потрібно "сім раз відміряти", аби затвердити документ, який на десятиліття визначить напрямок розвитку Києва.
Нагадаємо, що Київська міська державна адміністрація розпочала громадське обговорення проекту генерального плану Києва і його приміської зони на період до 2025 року. Експозиція генплану представлена в приміщеннях Київської міської державної адміністрації та в приміщенні Головного управління містобудування та архітектури, і буде доступна для огляду до 30 жовтня 2011 року.