ua en ru

Бізнес підтримав волонтерський рух, що надає допомогу переселенцям з Донбасу

Ескалація конфлікту на Донбасі змушує мирних жителів покидати регіон. Про це повідомив український тележурналіст, колишній генеральний директор телеканалу ТВі Артем Шевченко в ефірі Эспресо.TV.

Він зазначив, що крім загрози безпеки жителі Донецької області страждають від системних проблем з постачанням продовольством і медикаментами. У найбільш складній ситуації опинилися соціально вразливі категорії громадян: пенсіонери, люди з обмеженими можливостями, багатодітні сім'ї.

Допомогу українцям у гарячих точках надають численні волонтерські рухи організовують збір продуктів харчування, одягу, медикаментів, засобів особистої гігієни і тд. Як повідомляють в соціальних мережах активісти та волонтери, з ряду населених пунктів, включаючи Слов'янськ, Краматорськ і Маріуполь, були евакуйовані діти-сироти, а також діти з багатодітних сімей. В даний час вони розміщені в таборах відпочинку, розташованих під Києвом.

Активну підтримку місцевим жителям сходу почав надавати і бізнес. Як повідомило керівництво мережі продовольчих магазинів "АТБ", перша фура продуктів і товарів першої необхідності вже була спрямована в установи, в яких сьогодні знаходяться евакуйовані сироти та діти з багатодітних сімей Донбасу.

"Коли ми дізналися про те, що евакуйовані діти - сироти Донбасу - потребують допомоги, ми не змогли залишитися осторонь. Саме тому ми зібрали все необхідне для того, щоб ці діти отримали повноцінне харчування: молочну продукцію, м'ясну гастрономію, консерви, всього 40 найменувань товарів", - повідомила Ольга Акімова, директор київського регіону мережі "АТБ". За її словами, дана акція не є разовою. Надання необхідних товарів дітям з Донецького регіону - частина глобальної соціальної програми підтримки дітей, позбавлених батьківського піклування, яку компанія "АТБ" здійснює протягом останніх 10 років.

Довідка: ТОВ "АТБ-маркет" засноване у 1993 році, входить до складу корпорації "АТБ". Станом на 29 травня 2014 року мережа "АТБ" налічує 872 магазину 237 містах 17 областей України. Товарооборот торгової мережі "АТБ" у 2013 р. склав 33,713 млрд грн. (з ПДВ). Щодня покупки в "АТБ" роблять понад 2,5 млн. українців.