ua en ru

Продажі Samsung на ринку планшетів наздоганяють Apple

Компанії Samsung в III кварталі 2013 р. вдалося продати 9,7 млн планшетних комп'ютерів. Зростання в річному обчисленні становив 123%. Про це повідомляє аналітична компанія IDC, передає телеканал "Росія-24".

Компанії Samsung в III кварталі 2013 р. вдалося продати 9,7 млн планшетних комп'ютерів. Зростання в річному обчисленні становив 123%. Про це повідомляє аналітична компанія IDC, передає телеканал "Росія-24".

Рекордне зростання продажів забезпечив Samsung 20,4% ринку. У той же час Apple втрачає частку. Всього за рік з 40,2% вона зменшилася до 29,6%. Правда, в III кварталі поставки iPad в річному обчисленні все-таки трохи підросли: на 0,6% до 14,1 млн.

Samsung не єдина компанія на ринку, яка тіснить Apple. Попит на планшетника Asus підскочив на 53% в річному обчисленні до 3,5 млн, що забезпечило компанії 7,4% ринку. Lenovo взагалі побила всі рекорди, збільшивши поставки планшетів на 420%. Слідом йде Acer зі зростанням на 346%.

Аналітики відзначають, що після виходу на ринок нових пристроїв Apple ситуація може змінитися. iPad Air і iPad Mini з Retina-дисплеєм тільки з'явилися на полицях магазинів і в III кварталі не змогли забезпечити Apple достатній обсяг виручки.

Також відзначимо, що світові продажисмартфонов в III кварталі 2013 р. досягли рекордно високого рівня, про що свідчать дослідження опубліковані компанією Strategy Analytics. При цьому виявилося, що найбільша частка ринку належить корпорації Samsung. За словами аналітиків з Strategy Analytics, у попередньому кварталі корпорація Samsung змогла реалізувати в 2 рази більше мобільних телефонів, ніж ще один лідер даного ринку - виробляє iPhone компанія Apple.

За даними звіту, відвантаження смартфонів Samsung в III кварталі зросли на 55% і досягли 88,4 млн пристроїв, таким чином частка ринку цієї компанії в аналізованому періоді склала 35%. Для порівняння, у тримісячному періоді з липня по вересень показники корпорації Apple піднялися на 26% до 33,8 млн iPhone. Частка цього виробника на ринку знизилася до 13% з 16% в III кварталі минулого року.

Зазначимо, що 29 жовтня Apple оголосила показники за IV квартал 2013 ФГ, що завершився 28 вересня. Дохід компанії за квартал склав 37,5 млрд дол., а чистий прибуток - 7,5 млрд дол., або 8,26 дол. на одну акцію. А ось чистий прибуток Samsung Electronics в III кварталі 2013 р. за рік зросла на рекордні 26% завдяки високій виручці від смартфонів і процесорного підрозділів. Чистий прибуток південнокорейської компанії в тримісячному періоді з липня по вересень зросла до рекордних 8,24 трлн вон, або 7,76 млрд дол, з 6,56 трлн вон в 2012 р.