ua en ru

Продаж 25% акцій "Київенерго" буде транслюватися в online, - глава ФДМ

Продаж 25% акцій «Київенерго» транслюватиметься в online, повідомив сьогодні голова Фонду держмайна Олександр Рябченко під час круглого столу, на якому обговорювалася необхідність прийняття нової програми приватизації.
«Ми хочемо зробити процес приватизації в Україні ще більш відкритим і прозорим. Зараз ми проводимо приватизацію енергетики і вже зараз для того, щоб розширити коло потенційних покупців, фонд провів відкритий телеміст «Київ - Франкфурт - Нью-Йорк» для інвесторів. Проводилась online-трансляція продажу 45,1% акцій «Західенерго» 25 листопада. 9 грудня продаж 25% акцій «Київенерго» теж буде трансліроватся в online. Сьогодні є можливість у кожного бажаючого подивитися, як проводяться торги в прямому ефірі», - сказав Рябченко.
Нагадаємо, 17 листопада закінчився прийом заявок на конкурси з продажу 25% акцій «Київенерго» і 45,103% акцій «Західенерго», які були оголошені 5 жовтня 2011 На конкурс з продажу пакета акцій «Київенерго» подано дві заявки - від ДТЕК і « Полтаваобленерго », на пакет акцій «Західенерго» - одна (від ДТЕК).
Згідно з положенням про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств, якщо на конкурс з продажу пакета акцій подана заявка від однієї компанії, то необхідно проведення незалежної оцінки пакета. 30 листопада ФДМУ оголосив конкурс з відбору оцінювача пакета акцій «Західенерго». Конкурс з продажу 25% акцій «Київенерго» відбудеться 9 грудня.