ua en ru

Проблем з відведенням землі для проектів альтернативної енергетики бути не повинно, - Пашкевич

Місцеві ради зацікавлені в розвитку проектів альтернативної енергетики, тому проблем із землевідведенням з 1 січня 2012 р. виникнути не повинно. Про це РБК-Україна заявив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич.

"Я не думаю, що при зростанні вітропарків, сонячних парків у нас в країні виникнуть такі питання у місцевих рад, щоб їм було невигідно виділяти землю під таке виробництво. Залучення в будь-якій галузі, в будь-якій місцевості інвестицій - чи-то будівництво вітропарку, чи-то будівництво геліопарку, розвиток малої гідроенергетики - це все додатковий стимул для розвитку регіону. Це нові робочі місця, нове позиціонування регіону", - сказав Пашкевич
.
Крім того, він підкреслив, що у зв'язку з подорожчанням викопних енергоносіїв значущість альтернативної енергетики незмінно підвищується.

Нагадаємо, компаніям, які бажають реалізувати енергетичні проекти в Україні, необхідно отримати дозвіл на оренду землі, затверджений в детальному плані розвитку територій. З 1 січня 2012 р. внесення проектів до плану розвитку територій здійснюватиметься місцевими адміністраціями і фінансуватися з місцевих бюджетів, у зв'язку з чим експерти прогнозують згасання інтересу до масштабних проектів в альтернативній енергетиці.