ua en ru

Заклик Тарути до США ввести санкції проти Гонтаревої є абсурдом, - IPD

Заклик Тарути до США ввести санкції проти Гонтаревої є абсурдом, - IPD Фото: Сергій Тарута (УНІАН)

В IPD відзначили, що фейковое засідання в Конгресі США з участю Тарути є маніпуляцією

Заклик народного депутата Сергія Тарути до США ввести санкції проти Валерії Гонтаревої є абсурдом. Про це йдеться в статті на International policy digest.

"Цього тижня колишній конгресмен і кандидат в сенатори, який зазнав поразки, найманий лобіст Конні Мак провів брифінг за участю Сергія Тарути і Олександра Завадецького. Очевидно, захід було організовано для того, щоб висвітлити питання корупції в Україні, зосередивши увагу на ймовірному зловживанні службовим становищем Валерією Гонтаревої під час її головування в Нацбанку. Фактично, це була фейкова новина з присмаком лінчування шанованої реформаторші", - зазначив автор.

Наголошується, що захід проходив в одній з кімнат (HC-8) будівлі Капітолію.

За даними в статті, колишній конгресмен провів і "завуалював" панельну дискусію з низькою явкою як офіційне слухання, де жоден чиновник з виконавчої та законодавчої гілок не був присутній.

"Офіційним було хіба що попередження не використовувати приміщення Капітолію для сприяння лобістським зусиллям – це строго заборонена практика. Незважаючи на це, Мак забезпечив присутність прихильної української телевізійної мережі, щоб записати цю подію і транслювати її в Україну", - йдеться в матеріалі.

Автор публікації впевнений, що це "інсценоване засідання, нечуване в історії лобізму США, є спробою маніпулювати демократичними ресурсами виключно на користь власників "Interconnection Commerce S.A.". З посиланням на офіційні дані в Міністерстві юстиції в рамках закону «Про реєстрацію іноземних агентів», він написав, що колишнього конгресмена тримали для проведення навчально-роз'яснювальних робіт з «корупції в Нацбанку України».

"З боку Мака присутній Сергій Тарута прямо просив США накласти санкції на Гонтареву і заморозити активи. Будь-який солідний політик розсміявся б при цій абсурдній вимозі", - зазначив автор.

"Спроба переконати українських жителів у тому, що у Вашингтоні відбулося офіційне слухання, а справжня героїня реформ сама продажна, з тріском провалилася, і була неетичним спотворенням позиції Конні Мака, в даному випадку використовуючи його колишнє місце в конгресі в інтересах покупця, який запропонував найвищу ціну, та при зловживанні впливу буквально в стінах Конгресу. Чому і для кого він згоден допустити залишається питанням, на яке ми шукаємо відповідь", - резюмує він.