ua en ru

Приватизація в Білорусії буде відбуватися, але тільки на умовах держави, - Лукашенко

Приватизація державних підприємств у Білорусії буде відбуватися, але тільки на умовах, висунутих білоруським державою, сказав президент країни Олександр Лукашенко на прес-конференції для російських ЗМІ.
Білорусія, як і раніше, висуває інвесторам близько 20 умов, на яких вони можуть купити держвласність. "Ми не рахували, скільки ми можемо отримати, якщо продамо всю країну. Напевно, чимало мільярдів доларів. Але перед нами така мета не варто, - зазначив президент. - Приватизувати можна будь-яке підприємство, але тільки точково. Є план приватизації 244 підприємств".Лукашенко поінформував, що 22 підприємства з цього списку вже продані на аукціонах, причому більшість з них купили росіяни. За його словами, до кінця року на торги виставлять ще 180 підприємств.
Крім того, президент Білорусії прокоментував рекомендації по приватизації, які дають деякі міжнародні організації та рейтингові агентства."Не їх справа нам давати рекомендації. Ми самі зі своїми реформами розберемося. Це одна і та ж контора з однією і тією ж банди, яка хотіла б, щоб ми порізали на шматки країну і дешевше комусь віддали, - сказав він. - Реформи під них проводити ми не будемо. Під реформами розуміють одне: порізати на шматки і віддати безкоштовно. Ми до таких реформ як мінімум не готові. Нічого різати не будемо і безкоштовно продавати не будемо. Буде аукціон - приходьте, купуйте ".