ua en ru

Від приватизації держмайна до бюджету перераховано 76,2 млн гривень, - ФДМ

Від приватизації держмайна до бюджету перераховано 76,2 млн гривень, - ФДМ Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Планувалося, що ФДМ отримає від приватизації у 2018 році 21,3 млрд гривень

Станом на 21 вересня 2018 року від приватизації державного майна до державного бюджету перераховано 76,2 мільйонів гривень. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на дані інформаційного управління Апарату Верховної ради.

Зокрема, спецкомісія ВР з питань приватизації заслухала інформацію Фонду державного майна про стан виконання бюджетного завдання і прогноз щодо надходження коштів від приватизації у 2018 році.

"Під час заслуховування інформації ФДМУ зазначалося, що законом "Про державний бюджет України на 2018 рік" фонду було встановлено завдання з надходження коштів від приватизації державного майна обсягом 21,3 млрд грн. За оперативними даними фонду, станом на 21 вересня 2018 року від приватизації державного майна до державного бюджету перераховано 76,2 млн грн", - сказано у повідомленні.

Крім того, зазначається, що Кабінет міністрів України затвердив умови продажу державного пакета акцій 78,289% ПАТ "Центренерго", стартова ціна якого - близько 6 млрд гривень.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів повідомив сьогодні у Раді, що держава отримала 185 млн гривень завдяки продажу 150 об'єктів малої приватизації за 2 місяці.

Як писало РБК-Україна раніше, в. о. глави Фонду держмайна Віталій Трубаров заявив, що продаж державного майна в Україні в рамках великої приватизації переноситься на наступний рік.