ua en ru

"ПриватБанк" запустив для бізнесу сервіс по обміну документами в електронній формі

"ПриватБанк" запустив для бізнесу сервіс по обміну документами в електронній формі

"ПриватБанк" запустив для бізнесу сервіс по обміну документами в електронній формі

"ПриватБанк" запустив сервіс papka24.com.ua, який покликаний полегшити життя приватним підприємцям та юридичним особам. Введення відповідної функції, яку надає банк, прокоментував ІТ-директор "Приватбанку" Дмитро Дубілет.

"Як зараз компанії зазвичай підписують один з одним договори, акти та інші документи? Роздруковують їх в подвійному екземплярі і обмінюються ними через кур'єра. З Папка24 Ви просто завантажуєте документ, в пару кліків накладаєте на нього електронно-цифровий підпис (ЕЦП), відправляєте його контрагентові, який також його підписує. І все!" - заявив він.

Зазначимо, Папка24 відкрита для всіх приватних підприємців та юридичних осіб України, і не тільки клієнтів "Приватбанку". Сервіс працює з усіма основними видами ключів ЕЦП - податкової, Мін'юсту, "Приватбанку" та багатьох інших. Використання зазначеної функції безкоштовне.

"Ми схрестили Gmail, Google Docs і ЕЦП, - говорить Дмитро Дубілет. - В дизайні ми спеціально запозичили багато у Google. В результаті сервіс вийшов дуже простим у використанні".

Згідно з даними банку, Папка24 дозволяє зберігати і систематизувати за допомогою ярликів документи на своїх серверах (вони надійно зберігаються в потрійному примірнику) або завантажити їх на свій комп'ютер з накладеними ЕЦП.

За словами творців сервісу, жодних проблем із перевіряючими органами через відсутність документів у паперовому вигляді виникнути не повинно. Але, як зазначили технологи, якщо чиновнику не буде достатньо функції електронних документів, для таких випадків створений спеціальний e-mail sos@papka24.com.ua, куди бізнесмени можуть поскаржитися - і тоді на захист користувача стануть юристи і PR-фахівці "Приватбанку".

"Ще одна причина, яка може перешкодити Вам користуватися цим сервісом, - природний консерватизм, - говорить Дмитро Дубілет. - Переконуйте своїх бухгалтерів і контрагентів жити по-новому! Як-не-як, на дворі ХХІ століття!".