ua en ru

"ПриватБанк" не зміг реструктуризувати євробонди 2015 і 2016 рр

"ПриватБанк" не зміг реструктуризувати євробонди 2015 і 2016 рр Фото: "ПриватБанк" не отримав згоди на реструктуризацію євробондів

Угода за єврооблігаціями 2016 р. заблокував один з власників цінних паперів

Запропоновані "ПриватБанком" зміни в умовах єврооблігацій 2015 і 2016 роках не отримали схвалення від власників цінних паперів. Такі результати зборів власників згаданих єврооблігацій, які відбулися вчора, 13 липня 2015 р., на яких банк пропонував продовжити термін обігу цінних паперів. Про це повідомляє прес-служба фінустанови.

У повідомленні говориться, що власники облігацій 2015 р. підтримали пропозицію внести деякі зміни в умови єврооблігацій, однак пропозиція з цінних паперів 2016 р. не отримало схвалення - угоду було заблоковано одним з власників євробондів. Тоді як за умовами пропозиції, зміни з двох випусків єврооблігацій можуть бути вжиті тільки, якщо власники обох випусків дадуть свою згоду.

Як повідомляє прес-служба, банк зараз активно розслідує питання, хто саме заблокував прийняття рішення з тим, щоб "знайти рішення найближчим часом".

Основні власники облігацій банку - це приватні особи з невеликими сумами вкладів.

За даними НБУ на 1 січня 2015 р. "ПриватБанк" був найбільшим банком у країні за розміром активів. Заснований у 1992 р. теперішніми власниками Генадієм Боголюбовим та Ігорем Коломойським.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство S&P повідомило про пониження довгострокового кредитного рейтингу "ПриватБанку" за зобов'язаннями в іноземній валюті до "СС" на час проведення переговорів з кредиторами про продовження євробондів банку відповідно до рекомендацій Національного Банку України.