ua en ru

ПриватБанк виявив численні фіктивні позови до суду від свого імені

ПриватБанк виявив численні фіктивні позови до суду від свого імені Фото: від імені Приватбанку подаються фіктивні позови (фото з відкритих джерел)

Три з них були подані в Госпсуд Дніпропетровської області

Державний "ПриватБанк" заявляє про наявність фіктивних судових позовів про стягнення заборгованості, поданих від імені банку. Про це повідомляє прес-служба "ПриватБанку".

Як повідомляється, в ході моніторингу сайту "Судова влада України" службою безпеки банку були виявлені три позови про стягнення заборгованості за кредитними договорами, які подаються до Господарського суду Дніпропетровської області від імені банку.

У зв'язку з цим, банк офіційно заявляє, що зазначені позовні заяви були подані невстановленими особами без відома банку та при відсутності необхідних дозволів та повноважень. У зазначених вище судових справах позовні заяви були оформлені та підписані нібито співробітником банку. Аналогічні факти підробки позовних заяв та подання їх у господарські суди також було зафіксовано в інших містах України.

"ПриватБанк" подав заяву в Соборне відділення поліції в Дніпропетровській області з вимогою порушити кримінальну виробництво за виявленими фактами банком.

Нагадаємо, Національний банк не зміг зупинити виконання судових рішень про стягнення з "ПриватБанку" 1 млрд гривень на користь сім'ї Суркісів.