ua en ru

НБУ не зміг заблокувати стягнення з ПриватБанку 1 млрд гривень вкладів сім'ї Суркісів

НБУ не зміг заблокувати стягнення з ПриватБанку 1 млрд гривень вкладів сім'ї Суркісів Фото: ПриватБанку доведеться повернути Суркісам 1 млрд гривень (УНІАН)

Нацбанк не зміг переконливо обґрунтувати свої вимоги

Національний банк не зміг зупинити виконання судових рішень про стягнення з "ПриватБанку" 1 млрд гривень на користь сім'ї Суркісів. Про це свідчить рішення Вищого адміністративного суду України.

Згідно з документом, Національний банк України не зміг привести достатніх аргументів на користь того, що процедуру стягнення вказаних коштів необхідно припинити.

Після позову, поданого 10 листопада, НБУ 14 листопада подав ще один позов з ті мі ж вимогами. Однак обидва клопотання центрального банку були відхилені ВАСУ.

Нагадаємо, Київський апеляційний адміністративний суд 6 листопада підтвердив рішення суду першої інстанції і визнав родину Суркісів не пов'язаними з "ПАТ "ПриватБанк" особами.

У відповідності з цим, банк зобов'язаний відшкодувати Суркісам 1 млрд гривень вкладів, які зазнали операції bail-in.

Крім того, Жовтневий районний суд Дніпропетровська ухвалив стягнути з ПАТ "ПриватБанк" на користь одного з вкладників належні йому депозити у сумі 15,66 млн доларів, 1,845 млн євро і 30,43 млн гривень.