ua en ru

Усі присяжні у справі екс-"беркутівців" заявили самовідвід

Усі присяжні у справі екс-"беркутівців" заявили самовідвід Фото: екс-"беркутівці"

Якщо самовідвід присяжних буде задоволений, розгляд справи може затягнутися ще на півроку

П'ятеро присяжних у справі екс-"беркутівців" Сергія Зінченка, Павла Аброськина, Олега Янішевського, Олександра Маринченка та Сергія Тамтури, підозрюваних у вбивстві 48 активістів Майдану на вулиці Інститутській в Києві з 18 по 20 лютого 2014 року, заявили самовідвід через недостатню оплату праці. Про це у Тwitter повідомив журналіст "Радіо Свобода" Левко Стек.

"П'ятеро присяжних у справі розстрілу майданівців заявили самовідвід через недостатню оплату праці", - повідомив журналіст.


Він також додав, що за словами прокурора, якщо самовідвід присяжних у справі розстрілу майданівців буде задоволений, то це може затягнути справу ще на півроку.

Також він зазначив, що ніхто з підозрюваних не визнає власної вини.

"Ніхто з п'яти бійців Беркуту, яких звинувачують в убивствах на Майдані, не визнає власної вини за жодним з пунктів", - написав журналіст.

Окрім цього, журналіст повідомив, що адвокат екс-президент України Віктора Януковича звернувся до суду з клопотанням не розголошувати місце проживання екс-президента через "загроза життю".

"Адвокат Януковича на суді над беркутівцями звернувся з клопотанням не розголошувати місце проживання екс-президента. Каже, є загроза життю", - написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Святошинський районний суд Києва продовжив утримання під вартою екс-"беркутівців" на 2 місяці - до 12 червня 2016 року.