ua en ru

Присудження Олегу Гаврилюку звання народного артиста України було ініційовано нардепами від ПР

Присудження Олегу Гаврилюку звання народного артиста України було ініційовано 13 народними депутатами від Партії регіонів. Відповідними документами своєму розпорядженні "Комерсант-Україна".

Звання народного артиста України президент Віктор Янукович присвоїв виконавцю шансону Олег Гаврилюк 27 червня о честь Дня Конституції. Серед підписантів - Ян Табачник, Сергій Тігіпко, Віталій Журавський, Нестор Шуфрич, Ельбрус Тедеєв, Вадим Колесніченко, Володимир Олійник, Таїсія Повалій, Микола Сорока, Микола Дем'янко, Тетяна Бахтєєва, Володимир Демішкан та Володимир Мисик. Крім того, прохання про присвоєння звання було підписано головою Київської міської держадміністрації Олександром Поповим та першим заступником міністра культури Тимофієм Коханом, що запропонував зробити це "як виняток".

Пізніше опитані виданням підписанти заявили, що не були ініціаторами звернення і не дуже добре знайомі з творчістю Гаврилюка. Дізнавшись про те, що пісні та вірші Гаврилюка містять ненормативну лексику, депутати, що підписалися "назвали ці твори ганебними і заявили, що це стане їм уроком на майбутнє", пише видання.