ua en ru

Пристайко прокоментував рішення суду ООН у справі "Україна проти Росії"

Пристайко прокоментував рішення суду ООН у справі "Україна проти Росії" Фото: Вадим Пристайко (РБК-Україна)

Глава МЗС назвав рішення ООН перемогою у верховенстві права

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко прокоментував рішення Міжнародного суду Організації Об'єднаних Націй (ООН) у справі "Україна проти Росії". Як передає РБК-Україна, Пристайко дав оцінку рішення у короткому коментарі в Twitter.

Рішення щодо визнання судом своєї юрисдикції у цій справі є перемогою верховенства права та прав людини, вважає Пристайко. Він також подякував команді дипломатів МЗС, які працювали над цією справою.

"Справа України проти РФ може рухатися вперед! Доведено: фінансування тероризму в Україні та расова дискримінація в Криму - юрисдикція Міжнародного Суду ООН. Це справжня перемога України, верховенства права та прав людини. Дякую нашій чудовій команді!", - написав міністр.

Пристайко прокоментував рішення суду ООН у справі "Україна проти Росії"

Нагадаємо, як заявила раніше заступник глави МЗС Олена Зеркаль, рішення Міжнародного суду ООН, який відхилив всі заперечення Росії по справі про фінансування тероризму та порушення прав людини в окупованому Криму з боку, дозволяє Україні рухатися далі у справі проти РФ.

Згодом було опубліковано рішення суду ООН: тринадцятьма голосами до трьох суд постановив, що він має юрисдикцію розглядати справу України проти Росії на підставі частини 1 статті 24 Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.