ua en ru

Після прийняття закону про залізничний транспорт почнуть працювати окремі ринки перевезень, - МІУ

Після прийняття закону про залізничний транспорт почнуть працювати окремі ринки перевезень, - МІУ Фото: "Укрзалізниця" (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Ухвалення парламентом закону про залізничний транспорт дозволить створити на залізниці окремі ринки вантажних і пасажирських перевезень.

Про це заявив перший заступник міністра інфраструктури України Дмитро Абрамович під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. "Інфраструктура".

"За цим законом стоїть конкуренція. Чому? Тому що цим законом ми вперше, мабуть, в історії країни, доведемо, що залізна дорога не дорівнює "Укрзалізниці", і може використовуватися різними операторами. Ми кажемо, що у нас через декілька років з’явиться нова реальність, і ми утворимо ринки перевезень - ринок пасажирських перевезень та вантажних перевезень", - сказав Абрамович.

Він наголосив: на цих ринках з’явиться конкуренція. УЗ вже не буде єдиним перевізником, а отже, клієнти зможуть обирати того перевізника, який надаватиме якісніші послуги, а перевізники будуть зацікавлені покращувати сервіс.