ua en ru

Ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу може завадити обміну заручниками, - нардеп

Ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу може завадити обміну заручниками, - нардеп Фото: Олексій Гончаренко (УНІАН)

Російска Федерація може звинуватити Україну у зриві мінських домовленостей через ухвалення закону

У разі ухвалення проекту закону про реінтеграцію Донбасу Російска Федерація може звинуватити Україну у зриві мінських домовленостей і скористатися цим у якості приводу для скасування запланованого обміну заручниками. Про це сьогодні у кулуарах Верховної Ради (ВР) журналістам заявив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цей законопроект викликає дуже негативну реакцію від Путіна і його оточення тому вони можуть скористатися цим, як приводом для того, щоб начебто звинуватити Україну у зриві мінських домовленостей чи інших речах. Хочу нагадати, що з законопроекту вилучені згадки про мінські домовленості, тому давайте будемо більш обережними", - заявив Гончаренко у відповідь на запитання, чи може ухвалення законопроекту зірвати обмін заручниками.

Нардеп зазначив, що законопроект передбачає передусім інструменти відсічі гібридної російської агресії.

Відзначимо, обмін полоненими планують провести до новорічних свят. Разом з тим, точної дати обміну поки немає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що законопроект про реінтеграцію Донбасу (проект закону 7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях") не зазнає принципових змін при підготовці до другого читання.