ua en ru

Прийняття поправок до закону про прокуратуру не змінить його суті, - Олійник

Народний депутат України з фракції Партії регіонів Володимир Олійник впевнений, що законопроект "Про прокуратуру" не буде суттєво змінений шляхом внесення в нього поправок. Про це він заявив журналістам у парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поправки в закон - це нормальна справа, навіть у президентський... Але я думаю, що ми витримаємо ту модель, яка не викличе негативної реакції з боку Венеціанської комісії. Адже вони можуть сказати: Шановні, подали, і слава Богу, але коли ви його ухвалили, ми його вже не впізнаємо. Так ось такого не може бути", - сказав Олійник.

Він також нагадав, що при розгляді та прийнятті поправок до закону про Кримінально-процесуальний кодекс, яких було подано 4 тис., враховувалися і вносилися тільки ті поправки, які лише коректували, але не міняли суть цього закону.

На питання про те, чи буде проект закону про прокуратуру винесено завтра в залу або через велику кількість поправок завтрашній його розгляд у парламенті може зірватися, Олійник зазначив: "Це не я приймаю рішення, це комітет приймає рішення".