ua en ru

Принципові вимоги Грузії в питанні вступу РФ у СОТ враховані швейцарськими посередниками, - МЗС країни

Принципові вимоги Грузії, які висувалися в ході переговорів з російською делегацією в Женеві і Берні з питання вступу РФ до Світової організації торгівлі (СОТ), швейцарськими посередниками враховані, заявила на брифінгу заступник міністра закордонних справ Грузії Ніно Каландадзе. "Ці вимоги полягали в тому, щоб не відбувалося дифференція між окупованою і неокупованою частинами Грузії", - пояснила вона.
"У якому вигляді воно отримає відображення в остаточному документі - це питання вирішиться в ході переговорів Президентів Грузії і Швейцарії", - підкреслила Каландадзе.
Сьогодні делегація Швейцарської конфедерації на чолі з Президентом цієї країни Мішлін Кальмі-Ре нанесла візит в Батумі, де пройшла зустріч з Президентом Грузії Михайлом Саакашвілі з питань вступу РФ у СОТ. Напередодні вона відвідала Москву, де пройшла зустріч з Президентом РФ Дмитром Медведєвим.
Нагадаємо, на минулому тижні Тбілісі ухвалив нову пропозицію Берна. Мова йде про електронний обмін даними при міжнародному моніторингу торгівлі на КПП абхазького і південноосетинського ділянок грузино-російського кордону.