ua en ru

Приморський райсуд Одеси ухвалив затримати заступника мера Одеси В.Убірію на десять днів

Приморський районний суд Одеси 19 червня ухвалив затримати заступника мера Одеси Вахтанга Убірію на десять днів, повідомляє «Комерсант-Україна».

Рішення затримати на десять днів заступника мера Одеси В.Убірію Приморський районний суд Одеси прийняв 19 червня в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної ГУ МВС в Одеській обл. після подій на звалищі "Дальницькі кар'єри". Фігурантом цієї справи є В.Убірія.

Нагадаємо, 11 червня Господарський суд Одеської обл. дозволив найбільшому в Одесі підприємству з вивозу сміття ТОВ "Союз" експлуатувати звалище "Дальницькі кар'єри", задовольнивши таким чином позов компанії до Одеської міськради. Керівники ТОВ "Союз" спробували взяти звалище під свій контроль, а В.Убірія - перешкодити цьому. Він вступив в конфлікт з охороною і керівництвом "Союзу", а потім, нецензурно висловлюючись, вихопив пістолет і вистрілив в повітря.

17 червня В.Убірії стало погано, і він був поміщений в реанімацію 9-ої міської клінічної лікарні. Там 16 червня співробітники ГУ МВС в Одеській обл. взяли його під варту, щоб забезпечити доставку до слідчого. 17 червня мер Одеси Едуард Гурвіц усунув В.Убірію від виконання обов'язків на час слідства.

Запобіжний захід В.Убірії суд повинен був обрати 19 червня.

Після суду В.Убірію доставили в СІЗО Одеси. Проте, за словами ще одного адвоката заступника мера Сергія Маковецького, в ніч 20 червня стан В.Убірії знов погіршав, і його помістили в реанімацію міської лікарні №3, де він зараз знаходиться.