ua en ru

Автоматична система фіксації порушень ПДР виключить корупційну складову у спілкуванні інспектора з водієм, - ДАІ

Застосування автоматичних систем фіксації порушень правил дорожнього руху (ПДР) виключить корупційну складову у спілкуванні інспектора з водієм. Про це на прес-конференції заявив начальник ДАІ МВС Валерій Лозовий, говорячи про плани ДАІ розширювати у наступному році кількість таких систем.

В.Лозовий розповів, що на сьогодні в Україні діє лише одна така автоматизована система, вона знаходиться на в'їзді в Київ з боку Броварів, однак у наступному році планується обладнати стаціонарні пости ДАІ ще 35 такими системами. «Методи і способи фіксації правопорушень за допомогою таких систем дозволяють уникнути прямого контакту інспектора та водія... система влаштована таким чином, що будь-яке стороннє втручання у її роботу є неможливе. Тобто кількість автоматично зафіксованих порушень дорівнює кількості складених інспектором протоколів», - сказав В.Лозовий.

Як уточнив РБК-Україна голова прес-служби ДАІ Євген Кравець, автоматизована система не дозволить також і домовитися про хабар інспектору і водію, оскільки після автоматичного фіксування відеокамерою порушення, інша камера також в автоматичному режимі фіксуватиме процес зупинки інспектором водія-порушника і їхнє спілкування.