ua en ru

Вирок Сущенку: українське посольство у Британії назвало систему правосуддя в РФ "гнилою"

Вирок Сущенку: українське посольство у Британії назвало систему правосуддя в РФ "гнилою" Фото: Роман Сущенко (УНІАН)

Посольство назвало сфабрикованою справу проти Сущенка

У посольстві України у Великій Британії прокоментували вирок Верховного суду Російської Федерації (РФ) українському журналісту Роману Сущенку, якого засудили на 12 років ув'язнення. Про це йдеться у повдіомленні прес-служби посольства в Twitter.

Зокрема, у посольстві заявили, що "російська система правосуддя є гнилою до самого ядра".

"Остаточний вердикт російського так званого "Верховного суду" про 12 років в'язниці для українського журналіста Романа Сущенка у сфабрикованій справі просто показує, що у Росії Леді правосуддя не доведеться носити пов'язку - вона сліпа від народження", - заявили в посольстві.

Вирок Сущенку: українське посольство у Британії назвало систему правосуддя в РФ "гнилою"

Нагадаємо, 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув'язнення для українського журналіста Романа Сущенка.

Міністерство закордонних справ України уже висловило протест через рішення Верховного суду Російської Федерації щодо "законності" вироку щодо українського журналіста Романа Сущенка.

Зазначимо, 4 червня Сущенка в РФ засудили до 12 років в'язниці. Сущенко (кореспондент інформаційного агентства "Укрінформ") був затриманий в РФ в жовтні 2016 року за підозрою в шпигунстві. У РФ також вважають Сущенко кадровим співробітником української розвідки.