ua en ru

Вирок Манафорту оголосять у п'ятницю

Вирок Манафорту оголосять у п'ятницю Фото: Пол Манафорт (flickr.com/haddadmedia)

Колишнього радника Януковича визнали винним за вісьмома пунктами звинувачень

У цю п’ятницю, 19 жовтня, у Сполучених Штатах Америки (США) оголосять вирок колишньому керівнику виборчого штабу Дональда Трампа та екс-раднику Віктора Януковича Полу Манафорту. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на "Голос Америки"

Зазначається, що термін ув'язнення для Манафорта озвучать в Окружному суді у місті Александрія. Загалом Манафорта було визнано винним за вісьмома пунктами звинувачень у фінансових махінаціях, про що було оголошено у серпні 2018 року.

Відомо, що минулого місяця обвинувачений уклав угоду про співпрацю з командою спецпрокурора Роберта Мюллера для уникнення другого судового розгляду, який мав відбутись в Окрузі Колумбія. Зокрема, прокурори не будуть вимагати повторного розгляду 10 з 18 кримінальних звинувачень, щодо яких присяжні не дійшли спільного висновку.

Американські ЗМІ повідомляють, що урамках угоди з Мюллером за останній місяць Манафорт та його юристи приходили в офіс спецпрокурора 9 разів. При цьому тривалість кожного з візитів складала в середньому 6 годин.

Нагадаємо, Манафорт звинувачується у фінансових злочинах, в тому числі у змові з метою відмивання грошей. Він також звинувачується в перешкоджанні правосуддю та відмові в реєстрації іноземного агента.

Додамо, що два тижні тому команада спеціального радника ФБР США Роберта Мюллера почала конфіскацію нерухомості колишнього керівника передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа і політтехнолога Віктора Януковича Пола Манафорта у Трамп-тауер.

Зазначимо, у вересні цього року стало відомо, що обвинувачення проти Пола Манафорта, представлені суду у Вашингтоні, містять інформацію про його активну участь у спробах дискредитації Юлії Тимошенко на Заході за допомогою замовних статей.