ua en ru

Вирок генерала Назарова буде оскаржено в апеляційному порядку, - Полторак

Вирок генерала Назарова буде оскаржено в апеляційному порядку, - Полторак Фото: Степан Полторак

Випадків, коли про людину судять за прийняття рішення, дуже мало

Рішення суду щодо генерала Віктора Назарова буде оскаржено в апеляційному порядку. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак під час брифінгу в четвер, 30 березня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Коли рішення суду вступить в силу, ми будемо розуміти, наскільки це підтверджено фактами. Швидше за все буде апеляція. Таких випадків, коли судять людину за прийняття рішення, дуже мало. Навіть у тому випадку, була проведена ціла спецоперація", - заявив Полторак.

При цьому, Полторак заявив, що якби генерал Назаров не приймав рішення, також були б загиблі в аеропорту, але "сталася трагедія".

"Судді повинні мати необхідні знання, судді, які ведуть подібні справи повинні мати відповідну підготовку. Людина, що проживає в Україні, цивільний він або військовий, він повинен відповідати за скоєння злочин, але я дуже б хотів, щоб, коли суди виносять рішення, і це стосується не тільки генерала Назарова, а і всіх військових, щоб це рішення було виваженим і враховувало факти", - сказав він.

Нагадаємо, 27 березня Павлоградський міжрайонний суд засудив колишнього начальника оперативного штабу АТО генерала Віктора Назарова до семи років позбавлення волі. На суді довели службову недбалість Назарова, яка призвела до загибелі майже 50 військових.