ua en ru

У передмісті Києва виявили арсенал зброї

У передмісті Києва виявили арсенал зброї Фото: правоохоронці виявили бронетранспортер

У схованці знайшли навіть бронетранспортер

Співробітники столичної прокуратури спільно з працівниками Департаментів кіберполіції та кримінального розшуку Національної поліції виявили в передмісті Києва підземне сховище з великим арсеналом зброї і боєприпасів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Правоохоронці зазначають, що схованку облаштували в підземному бункері на території дачного селища в Бориспільському районі Київської області.

зброябоєприпасиБМППЗРКзброя

Фото: виявлений арсенал зброї

"Під час обшуку, який проводився із залученням фахівців вибухотехнічної служби та кінологічного центру, правоохоронці виявили 60 предметів зовнішньо схожих на ракети до установок Град, 2 предмета схожі на знаряддя в БМП (бойової машини піхоти), 4 предмети схожі на боєприпаси до ПЗРК (переносний зенітно-ракетного комплексу), близько 200 одиниць зброї схожих на протитанкові міни, СПГ (станковий протитанковий гранатомет), РПГ (ручний протитанковий гранатомет) і бронебійні снаряди. Також у приміщенні виявлено бронетранспортер", - повідомили в прокуратурі.

Правоохоронці продовжують обшуки. Після їхнього завершення будуть вилучені предмети направлені на експертизу.

Розпочато досудове розслідування за фактом незаконного поводження зі зброєю. Встановлюється канал надходження виявленого арсеналу.

Нагадаємо, 30 вересня в Чернігівській області виявили незаконний арсенал зброї.