ua en ru

У передмісті Дніпра затримали озброєну групу наркоторговців

У передмісті Дніпра затримали озброєну групу наркоторговців Фото: війська МВС спеціального призначення (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

Було заарештовано злочинці, які торгують наркотиками в Дніпропетровській області

Спецоперацію із затримання членів організованої злочинної групи із залученням спецпідрозділу "КОРД" провели співробітники управління протидії наркозлочинності. Про це повідомляє пресс-служба МВС України.

Зокрема, повідомляється, що більше року правоохоронці документували злочинну діяльність наркоділків. За весь цей час було проведено більше 60 слідчих дій, завдяки яким вдалося повністю викрити схему виготовлення та розповсюдження психотропної речовини "метамфетамін".

Вчора, 28 березня, із залученням спецпідрозділу "КОРД" за місцем проживання і в автомобілях членів групи правоохоронці провели 18 санкціонованих обшуків.

В результаті оперативних дій було вилучено 100 г метамфетаміну, а також лабораторне обладнання для його виготовлення (колби, відводи, прекурсори, медичні шприци), мобільні телефони та банківські картки, з допомогою яких налагоджувався збут психотропу, а також різну валюту на загальну суму близько 100 тис. гривень.

Крім того, за місцем проживання організатора угруповання виявили пістолет Макарова з глушником і автомат Калашникова з набоями до них.

Поки всі наркоділки затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Сьогодні судом їм буде обиратися запобіжний захід.

Всі вилучені предмети направлені на експертизу.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Києві прокуратурою спільно з поліцією викрито групу наркоторговців, які налагодили збут особливо небезпечних наркотичних і психотропних засобів на території столиці та її околицях, а також виявлено арсенал зброї.