ua en ru

У Придністров'ї за "військове спостереження" затримали 6 українців

У Придністров'ї за "військове спостереження" затримали 6 українців Фото: Олег Слободян

Українців затримали за нібито таємне спостереження

У невизнаному Придністров'ї заявили про затримання шістьох громадян України, серед яких співробітник Державної прикордонної служби України. Про це повідомлила прес-служба "КДБ Придністров'я".

"19 жовтня на околиці села Ротар Кам'янського району оперативними співробітниками прикордонного загону було затримано 6 (шість) громадян України, які вели таємне спостереження в районі проведення навчань підрозділів КДБ ПМР. Серед затриманих встановлений співробітник Державної прикордонної служби України", - йдеться в повідомленні.

Прес-секретар ДПСУ Олег Слободян в ефірі "Громадського радіо" заявив, що затримані не вели ніяких спостережень.

"За нашою інформацією, ці люди не вели ніякого військового спостереження, навчань або інших дій", - сказав Слободян.

Крім того, Слободян зазначив, що затриманий "співробітник ДПСУ" ніякого відношення до військової служби, до служби в ДПСУ не мав. Він працював сезонно кочегаром в одному з підрозділів.

"Вони були просто затримані десь поблизу лінії державного кордону і, відповідно, видані російським представниками на Придністровському сегменті Молдови, як, нібито, військові, особи, які вели спостереження", - додав Олег Слободян.

Він додав, що українці продовжують перебувати в Придністров'ї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація нарощує війська вздовж кордону з Україною, в Криму та Придністров'ї.