ua en ru

"Прийдемо як за Бен Ладеном". Данілов пригрозив трибуналом для російських військових

"Прийдемо як за Бен Ладеном". Данілов пригрозив трибуналом для російських військових Фото: секретар РНБО Олексій Данілов (president.gov.ua)

Через руйнівну війну Росії проти України російських військових злочинців чекає трибунал. Українська сторона попереджає, що вони ніде не зможуть сховатися.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook секретаря РНБО Олексія Данілова.

"Переконаний, що майбутній трибунал над російськими злочинцями стане показовим як для всього світу, так і для самої Росії, оскільки війна з Україною, крім усього іншого, запустила процес ліквідації самого путінського режиму", - зазначив він.

Він також підкреслив, що український народ "перемолов не одну імперію" і від цього став тільки міцнішим і витривалішим.

"Ви вбиваєте наших дітей, жінок, літніх людей! Ми всіх і все пам'ятаємо, нікого і ніколи не забудемо! Ви ніде не сховаєтеся: ні за парканами ваших будинків, ні на віллах в Майямі, ні на яхті на Сейшелах або в бункері на Уралі. Знайдемо і прийдемо або як за Ейхманом, або як за Бен Ладеном. Ваші злочини в документах, а пам'ять про них розпеченим залізом в серцях. У наших списках і ті, хто віддавав накази, і ті, хто їх виконував - наводив приціл ракетного удару по наших мирних містах. Ви прийшли на нашу землю і в наші сім'ї - ми прийдемо до вас", - додав Данілов.

Зазначимо, Усама Бен Ладен - це міжнародний терорист, засновник "Аль-Каїди" (взяла відповідальність за теракти 11 вересня 2001 року в США), був ліквідований в 2011 році американськими військовими в Пакистані.

Адольф Ейхман - німецький оберштурмбаннфюрер СС, відповідав за "вирішення єврейського питання", в 1960 році був викрадений агентами "Моссада" і страчений в Ізраїлі.