ua en ru

Причиною аварії Іл-76 в Луганську могло бути зрада диспетчерів, - глава Міноборони

В.о. міністра оборони України Михайло Коваль не виключив, що причиною катастрофи літака Іл-76 в Луганську могло бути зрада диспетчерів.

В.о. міністра оборони України Михайло Коваль не виключив, що причиною катастрофи літака Іл-76 в Луганську могло бути зрада диспетчерів. Про це Коваль заявив в ефірі ТРК "Україна" увечері 15 червня, передає 5 канал.

"Ті злочинці, які стріляли по цьому літаку, були дуже добре підготовлені. Цей злочин було підготовлено професійно. Могла бути і зрада серед диспетчерів, які відстежували політ. Бойовики били на стовідсоткове поразку, адже було запущено дві ракети і зроблений залп з гармати великого калібру на знищення літака", - сказав Коваль.

Нагадаємо, в ніч з 13 на 14 червня під Луганськом був збитий літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76. Загинули 9 членів екіпажу і 40 військових. В АТО підтвердили, що літак був підбитий з ПЗРК 14 червня близько 01:00.

Зазначимо, що генеральний секретар ООН Пан Гі Мун рішуче засудив обстріл військового літака ІЛ-76.

Крім того, прокуратура Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері за даним фактом вже розпочала досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 258 КК (терористичний акт, що призвів до загибелі людей та заподіяння значної майнової шкоди).