ua en ru

Причиною катастрофи російського Ту-154 стала дивна поведінка пілота

Причиною катастрофи російського Ту-154 стала дивна поведінка пілота Фото: причиною катастрофи російського Ту-154 стала поведінка пілота

Літак не впав, а сів на воду в контрольованому польоті під управлінням Волкова

Причиною катастрофи російського літака Ту-154 25 грудня 2016 року, в результаті якої загинули 70 осіб, стала дивна поведінка командира екіпажу Романа Волкова, передають російські ЗМІ.

Повідомляється, що технічна частина розслідування катастрофи на даний момент завершена. Експертам вдалося з'ясувати, що літак не впав, а сів на воду в контрольованому польоті під управлінням Волкова.

Хоча літак злетів у штатному режимі, через хвилину на борту стала "стрімко розвиватися нештатна ситуація", в результаті якої Волков, який повинен був далі набирати висоту, перевів літак в режим посадки.

На думку експертів, причиною трагедії могла стати дезорієнтація пілота у просторі.

На даний момент військові фахівці досліджують професійну біографію загиблого пілота і його льотну підготовку. Ймовірно, трагедія сталася через поєднання декількох факторів.

Тим не менш, Міністерство оборони РФ відкидає версію про можливу помилку екіпажу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що водолази за добу виявили близько 40 уламків російського літака Ту-154, який розбився в грудні під Сочі.