ua en ru

Прибуток McDonald's у III кварталі впав на 30% - до 1,07 млрд дол

Прибуток McDonald's Corp у третьому кварталі 2014 р. впала на 30%. Відповідний звіт опублікований на сайті компанії.

Чистий прибуток компанії впав до 1,07 млрд дол., або 1,09 дол. на акцію, у третьому кварталі, що завершився 30 вересня, з 1,52 млрд дол., або 1,52 дол. на акцію, роком раніше. У компанії зазначили, що в тому числі вартість акцій знизилася за рахунок закриття ресторанів у Росії та Україні (на 1 цент). Загальна виручка найбільшої у світі мережі ресторанів впала на 4,6%, до 6,99 млрд дол.

У серпні суд на три місяці призупинив роботу трьох ресторанів McDonald's у Москві, в тому числі й найстарішого в Росії - на Пушкінській площі. Крім того, був закритий ряд ресторанів McDonald's у кількох російських містах. Влада заявляла, що там були виявлені порушення вимог санітарного законодавства. За даними на 18 жовтня 2014 року, Росспоживнаглядом було проведено більше 200 перевірок, за підсумками яких була тимчасово призупинена діяльність десяти ресторанів McDonald's у Росії.

Нагадаємо, на початку квітня мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's тимчасово призупинила роботу у Криму.

Зазначимо, перший заклад McDonald's в Україні було відкрито у 1997 р. в Києві. З урахуванням Сімферополя, Севастополя і Ялти у 23 містах України працює 79 закладів мережі.

Як повідомлялося, у 2013 р. чистий прибуток McDonald's Corp. виріс на 2% - до 5,59 млрд дол.