ua en ru

Прибуток компанії Diageo в I півріччі 2010-2011 фінансового року виріс на 18% - до 1,4 млрд євро

Чистий прибуток (доступна для розподілу серед акціонерів материнської компанії) британського виробника алкоголю Diageo Plc. в I півріччі 2010-2011 фінансового року, що завершився 31 грудня 2010 р., виріс на 18% - до 1,19 млрд фунтів стерлінгів (1,4 млрд євро) в порівнянні з 1,01 млрд фунтів стерлінгів роком раніше. Такі попередні результати опублікувала компанія в своєму фінансовому звіті, передає РБК.
Обсяг продажів Diageo за 6 місяців поточного фінансового року виріс на 2% - до 5,32 млрд фунтів стерлінгів (6,26 млрд євро) в порівнянні з 5,21 млрд фунтів стерлінгів роком раніше. Операційний прибуток за звітний період склав 1,72 млрд фунтів стерлінгів (2,02 млрд євро), що на 12% більше аналогічного показника за I півріччя 2009-2010 фінансового року, склав 1,53 млрд фунтів стерлінгів.
Незважаючи на те, що в цілому в Європі спостерігався спад споживчої активності, головними драйверами зростання продажів Diageo стали російські споживачі алкоголю і жителі країн Східної Європи (СВЕ). Так, в РФ і СВЕ чисті продажі виросли більш ніж на 20% у річному вирахуванні (причому в самій РФ зростання склало 36%), а в решті Європи - скоротилися на 1%. Одночасно зі зростанням продажів британська компанія вела активну політику просування своєї продукції на вітчизняному ринку - у РФ і СВЕ витрати на маркетинг зросли більш ніж на 50%.
Нагадаємо, Diageo була створена в 1997 р. в результаті злиття компаній Guinness і GrandMet. Вона є одним з найбільших в світі виробників спиртних напоїв. Продукція компанії реалізується в 180 країнах світу. Акції Diageo котируються на Нью-Йоркській і Лондонській фондових біржах. Компанія має власні виробництва в різних країнах світу, включаючи Великобританію, Ірландію, США, Канаду, Іспанію, Італію, Африку, Латинську Америку, Австралію, Індію і країни Карибського басейну. У портфель брендів компанії входять міцні алкогольні напої, вино і пиво, в тому числі Smirnoff, Johnnie Walker, Guinness, Baileys, J & B, Captain Morgan, Cuervo, Tanquarey, Crown Royal, вина Beaulieu Vineyard і Sterling Vineyards, а також ірландський віскі Bushmills.