ua en ru

Прибуток компанії Dell в I кварталі 2013 р. впав на 79% - до 130 млн дол

Прибуток американського виробника комп'ютерів - компанії Dell в I кварталі 2013 р. впав на 79% - до 130 млн дол. проти 635 млн дол., отриманих за аналогічний період 2012 р., передає телеканал "Росія 24".

Якщо виключити одноразові списання, дохід знизився на 51% до 372 млн дол., або 21 цента на акцію, проти торішніх 761 млн дол., або 43% на акцію. Все це гірше прогнозів аналітиків.

Виручка Dell зменшилася лише на 2% і становить 14,1 млрд дол., що трохи краще очікувань.

Однією з основних причин зниження прибутку стало рішення компанії про зниження цін на комп'ютери. Воно прийняте під тиском з боку бурхливо зростаючого ринку смартфонів і планшетників на тлі охолодження ринку традиційних ПК. У той же час виручка від бізнес-рішень, сервісів і програмного забезпечення збільшилася на 12% до 5,5 млрд дол., що відповідає довгостроковій стратегії компанії.

Варто нагадати, що зараз навколо Dell розгорнулася боротьба акціонерів, які по-різному бачать майбутнє компанії, заснованої її нинішнім керівником Майклом Деллом. Раніше він запропонував викупити папери Dell в співпраці з Microsoft і Silver Lake за 24,4 млрд дол.

У свою чергу два найбільших акціонери Dell Inc, інвестор Карл Ікан і Southeastern Asset Management Inc., висунули альтернативну пропозицію по викупу часток інших акціонерів компанії.

У листі до Dell Ікан і Southeastern пропонують надати акціонерам Dell можливість зберегти свої акції в компанії і отримати за них додатково по 12 дол. на акцію в грошових коштах або цінних паперах.

Читайте також: Інвесткомпанія Blakstone Group відмовилася від покупки Dell