ua en ru

Інвесткомпанія Blakstone Group відмовилася від покупки Dell

Інвесткомпанія Blakstone Group відмовилася від покупки Dell через зниження прибутковості комп'ютерної компанії - в 2013 р.

Dell розраховує отримати операційний прибуток у розмірі 3 млрд дол., у той час як раніше прогнозувала результат на рівні 3,7 млрд дол Незважаючи на вихід з торгів, представники інвесткомпанії повідомили, що вважають Dell "однією з провідних світових компаній з сильними позиціями на ринку ".

Нагадаємо, що в даний час за контроль над Dell борються Делл і фонд Silver Lake, які готові придбати всю компанію і пропонують за одну акцію 13,65 дол

Зазначимо, що пропозиція Делла та фонду Silver Lake оцінюється в 24,4 млрд дол
Крім того, у боротьбі за контроль над Dell бере участь інвестор Карл Ікан, який пропонує близько 15 дол за одну акцію, але який також готовий придбати лише 58% акцій.

Dell - американська корпорація, одна з найбільших компаній в області виробництва комп'ютерів. Вона розробляє, виробляє, продає та обслуговує широкий набір моделей персональних комп'ютерів, ноутбуків і серверів, пристроїв зберігання даних, мережевого устаткування та іншого апаратного забезпечення. Штаб-квартира організації знаходиться в г.Раунд-Рок (штат Техас). Станом на IV квартал 2012 р. компанія займала трохи більше 10% ринку персональних комп'ютерів. Чистий прибуток компанії за підсумками 2012 р. склала 3 млрд 492 млн дол.

Читайте також: Фонд Blackstone Group може купити Dell