ua en ru

Прибуток Бундесбанку в 2011 р. скоротився вдвічі, - неофіційні дані

Прибуток Центробанку Німеччини, який він передає в бюджет, в 2011 році міг впасти більш ніж на 50% порівняно з минулим роком після того, як банк збільшив резерви для нейтралізації зростаючих ризиків, які взяли на себе центробанки єврозони для боротьби з борговою кризою, повідомляє Reuters.

Німецька газета Bild пише у вівторок без зазначення джерел, що прибуток центробанку ФРН в 2011 році опустився нижче 1 млрд євро. В минулому році прибуток Бундесбанку склав 2,2 млрд євро.

Центробанк Німеччини від коментарів відмовився, а міністерство фінансів Німеччини не було доступним для коментарів.

Щоб пом'якшити фінансові труднощі банків, Європейський Центробанк (ЄЦБ), що регламентує політику 17 банків єврозони, надав дешеві трирічні кредити на суму більше 1 трлн євро, пом'якшив заставні правила, а також скоротив процентні ставки до рекордного мінімуму на рівні 1%.

Незважаючи на загальну згоду з необхідністю цих заходів для запобігання великої кредитної кризи, деякі чиновники ЄЦБ на чолі з керівником Бундесбанку Йенсом Вайдманом побоюються ризиків, які дані заходи можуть у підсумку спровокувати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина провела один із найгірших аукціонів з розміщення 10-річних облігацій, в ході якого Бундесбанк був змушений скуповувати велику кількість паперів, щоб аукціон відбувся.